Blog

De wereld van glasverpakkingen bij O-I Leerdam

8 juli 2024

3 minuten

De wereld van glasverpakkingen bij O-I Leerdam
Op donderdag 13 juni opende O-I Leerdam haar deuren voor een groep enthousiaste cursisten van het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC). De dag stond in het teken van glasverpakkingen en bood de deelnemers een kans om dit veelzijdige materiaal beter te leren kennen. Sacco Jansen, Sales Manager Benelux, vertelt over het programma.

Het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC)

Het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) is in 1953 opgericht en richt zich op het verbeteren van verpakkingen binnen de hele supply chain. Het NVC biedt lidmaatschappen, projecten, informatiediensten en opleidingen aan om continu te blijven innoveren. Deze cursusdag, voor leden van de NVC, stond in het teken van glasverpakkingen. Een van de duurzaamste materialen binnen de verpakkingsindustrie.

 

Van zand tot klant

De dag begon met een boeiende trainingssessie van het NVC. De cursisten leerden de basisprincipes van glasverpakkingen, van de aanvoer van grondstoffen tot aan het smeltpunt van glas en de do’s en don’ts bij het verpakken. Elke deelnemer kreeg waardevolle inzichten mee.

 

O-I presenteert

In de middag namen Sacco Jansen en Anjo Schagen het stokje over. Sacco gaf een presentatie over O-I in de breedte. Hij gaf uitleg over de verschillende voedings-en drankenmarkten die worden beleverd, waar O-I voor staat en de duurzame aspecten van glasverpakking. Anjo vervolgde met een diepgaand inzicht in het technische proces van glasproductie. De cursisten kregen zo een compleet beeld van hoe glasverpakkingen van begin tot eind worden geproduceerd.

De wereld van glasverpakkingen bij O-I Leerdam

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij O-I staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Duurzaamheid is een kernwaarde die in al onze activiteiten wordt nagestreefd. Zo wordt er niet alleen in opleidingen en trainingen voor interne collega’s geïnvesteerd, maar ook voor andere verpakkingsbedrijven. Dit bevordert de kennisdeling en innovatie binnen de hele sector. We geloven in de kracht van glas als duurzaam verpakkingsmateriaal en delen graag onze kennis en expertise om zo een positieve impact op de samenleving en het milieu te maken.

 

Rondleiding door de fabriek

Het hoogtepunt van de dag? Een rondleiding door de fabriek. De cursisten zagen met eigen ogen hoe glasverpakkingen worden geproduceerd. Van de aanvoer van grondstoffen tot het eindproduct, elke stap werd uitvoerig toegelicht. Dit gaf een fascinerend kijkje achter de schermen bij O-I Leerdam.

 

Leerzame ervaring

De dag bij O-I Leerdam was zowel leerzaam als inspirerend. De meesten zagen voor het eerst hoe de productie van glas werkt. De hoge temperaturen en precisie die nodig is. Een flesje Heineken bekijken ze de volgende keer door compleet andere ogen! Ze verlieten de plant met een schat aan nieuwe kennis. Sacco Jansen sprak na afloop over hoe waardevol deze ervaring was voor alle deelnemers en hoe belangrijk zulke dagen zijn voor kennisdeling en samenwerking in de verpakkingsindustrie.

 

O-I voor jou

Bij O-I Leerdam staan de deuren altijd open voor kennisdeling en samenwerking. Wie meer wil leren over glasverpakkingen of geïnteresseerd is in een carrière bij O-I, kan contact opnemen of de vacatures bekijken.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen O-I? Volg ons: