Werken bij O-I Netherlands

Start jouw carrière met het Apprenticeship programma 

Ben jij op zoek naar een uitdagende carrière in de techniek? Dan is het O-I Apprenticeship programma de uitkomst! Bij O-I bieden we een unieke leerervaring, waarbij je de nodige kennis en vaardigheden opdoet om een carrière in de glasindustrie te starten.

Verdien terwijl je leert

Het Apprenticeship programma is een 2-jarig, betaald opleidingsprogramma met uitzicht op een vaste baan. Gedurende het programma krijg je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en tegelijkertijd te werken aan een erkend MBO niveau 3 diploma. Ons programma is ontworpen om jou de vaardigheden en kennis bij te brengen die nodig zijn om een succesvolle operator te zijn in jouw toekomstige carrière in de techniek.

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de techniek, dan is het O-I Apprenticeship programma een geweldige kans om praktijkervaring op te doen en jouw carrière een kickstart te geven!

Apprenticeship in het kort

September 2024

Leerdam of Maastricht

€ 1.650 – 2.420

}

36 uur per week

i

Haal een erkend diploma

A4 Paper PSD MockUp_verkleind

Benieuwd naar het Apprenticeship programma?

Wil jij ook deel uitmaken van ons team en jezelf ontwikkelen tot een professional in de glasindustrie? Download onze brochure voor meer informatie. We kijken er naar uit om met jou samen te werken en je te ondersteunen in jouw persoonlijke en professionele groei!

De ideale opleiding voor jou

Wat bieden wij jou?

N

Een betaald opleidingssprogramma: Tijdens het traject wordt je hele studie betaald en ontvang je een salaris.

N

Ervaring op de werkvloer: De opleiding is een combinatie van het leren van de theorie (20%) en het toepassen daarvan in de praktijk (80%). Hierbij word je begeleid door ervaren professionals in de glasindustrie.

N

Mogelijkheden om door te groeien: Bij O-I is er volop mogelijkheid om door te groeien binnen ons bedrijf. In functie of kennis en vaardigheden.

N

Goede werk-privé balans: wij bieden je tijdens werktijd alle ruimte om aan opdrachten te werken, toetsen te leren en al je vragen te stellen. Thuis kun je genieten van je vrije tijd zonder zorgen over werk.

N

Een erkend MBO-diploma: Je behaalt een officieel erkend diploma MBO-3 Mechanisch Operator B.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het O-I Apprenticeship programma wordt aangeboden op onze vestigingen in Maastricht en Leerdam. Deze locaties bieden een unieke werkomgeving met state-of-the-art technologieën en ervaren professionals die je begeleiden tijdens jouw leertraject.

Jaar 1

In het eerste jaar omvat het programma zeven theorieblokken, aangevuld met praktische kennistoetsen en functieopdrachten. Je krijgt de kans om essentiële vaardigheden te ontwikkelen via praktijktoetsen, inclusief het gebruik van Virtual Reality (VR) voor een dieper begrip van materialen en processen. Dit jaar werk je alleen in de dagdienst en ervaar je elke afdeling gedurende 4 tot 5 weken.

Jaar 2

Het tweede jaar verdiept je kennis met vijf theorieblokken en richt zich meer op de praktijk met een uitgebreide praktijkproef. Beoordelingen focussen op je houding, ontwikkeling en motivatie. Het jaar eindigt met een eindgesprek en de introductie van ploegendiensten, waarbij je een toeslag van 29% ontvangt. De nadruk ligt op het verder leren bedienen en begrijpen van machines en apparatuur.

Waar ga je aan de slag?

Locaties

Het O-I Apprenticeship programma wordt aangeboden op onze vestigingen in Maastricht en Leerdam.
vestiging_leerdam

Maastricht

Bij het bezoeken van plant Maastricht valt de grootte als eerste op. Op onze plant vind je een verscheidenheid aan geproduceerde verpakkingsmaterialen. Hier worden zowel frisdranken als bierlijnen en potten gemaakt. Wij maken flessen en potten voor grote multinationals maar ook voor lokale afnemers. Denk hierbij aan merken als HAK en Desperado’s.

vestiging_leerdam

Leerdam

Onze plant in Leerdam heeft meer dan 100 klanten. Voor hen produceren wij alleen maar flessen. 86% van onze productie wordt geleverd binnen het Benelux gebied. De productie bestaat voor 98% uit bierflessen voor multinationals, maar ook werkt O-I voor lokale afnemers. Onze grootste lijn bestaat uit Heineken-flessen.

Ervaringen van anderen

Zij gingen je voor

business-consulting6-2

“Ik was nooit zo goed in leren, deze opleiding biedt daarin de oplossing. Je hebt een goed salaris, mooi toekomstperspectief en fijne begeleiding. Ik leer heel veel, zonder dat het saai wordt. De diversiteit in theorie, praktijk en leren op verschillende afdelingen maakt voor mij het verschil. Ik leer superveel en kan me nog veel verder ontwikkelen. Ik wist niet echt welke kant ik op wou, door de opleiding weet ik het nu zeker. Het operatorschap is voor mij weggelegd!”

express-1-6

Jordy Slavenburg

Leerling operator Leerdam, 21 jaar oud.

business-consulting6-2

“Ik ben via, via terecht gekomen bij O-I en zo dit programma ingerold. Wat mij aantrok was het feit dat je een complete opleiding krijgt aangeboden waarmee je een diploma kunt halen. Je krijgt een goede vergoeding en wordt stapsgewijs begeleid. Ik doe nu dingen die ik een half jaar geleden nooit had kunnen voorstellen. Buiten werk heb ik een heel druk leven, dus dat je alles onder werktijd kunt doen maakt het de ideale scenario. Anders had ik het niet gered.”

express-1-6

Mitchel van Bogaert

Leerling operator Maastricht, 32 jaar oud.

 

business-consulting6-2

“Toen ik over het Apprenticeship programma hoorde, wist ik dat het een unieke kans was. Werken en leren tegelijk, een diploma halen die je op je CV kan zetten en dat dicht bij huis. Wat ik het mooiste vind, is hoe zij alles voor je regelen. Als er een toets aankomt, krijg ik tijd om te leren. Als ik huiswerk moet maken, kan dat onder werktijd. Dat maakt het zo uniek.”

Lees haar hele verhaal 

Annabelle van Stuivenberg

Annabelle van Stuivenberg

Appprentice, 21 jaar oud.

Contact

Even overleggen?

We snappen dat het kiezen van een carrière best spannend kan zijn. Geen zorgen, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het solliciteren.

Ben je benieuwd of het O-I Apprenticeship programma iets voor jou is? Geen probleem! Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen.

afb_zwart-spiegel

Alle informatie op een rij

Veelgestelde vragen

Het O-I Apprenticeship programma wordt aangeboden op onze vestigingen in Maastricht en Leerdam. Deze locaties bieden een unieke werkomgeving met state-of-the-art technologieën en ervaren vakmensen die je begeleiden tijdens jouw leertraject.

Wat is het O-I Apprenticeship programma?

Het Apprenticeship programma is een 2-jarige, betaalde opleidingsprogramma met uitzicht op een vaste baan. Je volgt de opleiding mechanisch operator B. Dit is een MBO-3 diploma, die officieel erkend wordt en een waardevolle toevoeging voor je CV is. 

Voor wie is het programma bedoeld?

Het O-I Apprenticeship programma is bedoeld voor mannen en vrouwen van 18 tot en met 35 jaar die zich graag willen ontwikkelen tot operator. Bij voorkeur met een technische vooropleiding op MBO-3 niveau. Kandidaten met een havo diploma, willekeurige MBO niveau 3 of 4 diploma en uitstromers zijn echter allemaal welkom.

Hoe lang duurt het programma?

Het Apprenticeship programma duurt gemiddeld 2 jaar.

Word ik betaald tijdens het programma?

Ja, het O-I Apprenticeship programma is een betaald opleidingsprogramma waarin je tijdens jouw leerproces salaris ontvangt.

Welke MBO-diploma's kan ik behalen met het programma?

Je volgt de opleiding mechanisch operator B. Dit is een MBO-3 diploma die officieel erkend wordt.

Wat voor werkzaamheden kan ik verwachten tijdens het programma?

Als Operator leer je de machines kennen, kleine storingen verhelpen en de verantwoordelijkheid te nemen over jouw gedeelte van het proces. Je loopt stage op de verschillende afdelingen en rouleert daarin regelmatig. Hiermee leer je de gehele fabriek kennen en beschik je uiteindelijk over de achtergrondinformatie van de verschillende afdelingen. 

Wat gebeurt er na het afronden van het programma?

Na het behalen van je studie heb je een officieel erkend diploma MBO-3 Mechanisch Operator B. Bij een goede beoordeling in de praktijk heb je een vaste baan met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bij één van onze twee plants. Zo kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie of verder leren om jouw kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Moet ik ervaring hebben om deel te nemen aan het programma?

Nee, je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan het programma. We zoeken bij voorkeur deelnemers met een technische vooropleiding op MBO-3 niveau, maar eigenlijk krijgt iedereen een kans.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het programma?
Op onze website kun je een brochure downloaden en je aanmelden voor het O-I Apprenticeship programma. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Kan ik meer informatie krijgen over het programma voordat ik me aanmeld?

Ja, op onze website kun je meer informatie vinden over het programma of de brochure downloaden. Ook kun je contact met ons opnemen als je nog vragen hebt.