Verhalen van onze medewerkers

Apprentice in de Spotlight: Annabelle van Stuivenberg

9 december 2022

3 minuten

Apprentice in de Spotlight: Annabelle van Stuivenberg

Op 21-jarige leeftijd heeft Annabelle van Stuivenberg al een indrukwekkende start gemaakt in de techniekwereld. Met een opleiding als elektratechnisch monteur en ervaring bij Holmatro, is ze nu een enthousiaste apprentice bij O-I. Hier combineert ze haar technische kennis met een nieuwe uitdaging, gedreven om zich verder te ontwikkelen in haar vakgebied.

De keuze voor O-I

Na haar opleiding tot elektratechnisch monteur, werkte Annabelle kort bij Holmatro. Hier, ondanks haar fascinatie voor hydraulica en mechanica, voelde ze een gebrek aan doorgroeimogelijkheden. Toen O-I op haar pad kwam, wist ze: dit is mijn kans. “Toen ik over het Apprenticeship programma hoorde, wist ik dat het een unieke kans was. Werken en leren tegelijk, een diploma halen die je op je CV kan zetten en dat dicht bij huis.”

Het Apprenticeship programma

Bij O-I start Annabelle aan het 2-jarige Apprenticeship programma, een opleidingsprogramma tot operator en een perfecte mix van praktijkervaring en theoretische kennis. Ze waardeert vooral hoe O-I alles regelt, van studietijd tot praktijkervaring. “Bij O-I gaat leren hand in hand met werken. Wat ik het mooiste vind, is hoe zij alles voor je regelen. Als er een toets aankomt, krijg ik tijd om te leren. Als ik huiswerk moet maken, kan dat onder werktijd. Dat maakt het zo uniek.”

Rots in de branding

In dit traject staat Annabelle er niet alleen voor. Ze heeft een geweldige mentor, Ton Ruggenberg, die haar door dik en dun ondersteunt. Hij is altijd bereikbaar en betrokken, waardoor Annabelle zich gesteund en gemotiveerd voelt. “Ton is geweldig. Hij is altijd daar om te helpen, te motiveren en ervoor te zorgen dat ik overal bij betrokken ben. Hij sleept je overal doorheen en als je ergens tegenaan loopt kan je altijd zijn kantoor binnen lopen. Zijn steun is onmisbaar.”

Annabelle van Stuivenberg

“Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt groeien, leren en jezelf zijn, dan is O-I de plek voor jou.” 

Samen sterker

De dynamiek met haar mede-apprentices is voor Annabelle een bron van motivatie. Ze delen dezelfde passie voor techniek en leren samen met instructeurs zoals Mustafa en Eddie. “De sfeer hier is heel goed. We delen dezelfde passie en leren van elkaar. Onze instructeurs, zoals Mustafa en Eddie, leren ons niet alleen hoe iets werkt, maar ook waarom. Dat is goud waard.’’

Van theorie naar praktijk

Annabelle’s ervaring bij O-I is divers. Ze werkt op verschillende afdelingen, van productie tot kwaliteitscontrole. Deze variatie zorgt ervoor dat ze zich kan ontwikkelen tot een allround technicus, bekwaam in zowel hot end als cold end processen. “Elke afdeling biedt nieuwe uitdagingen. Van productie tot kwaliteitscontrole, ik leer overal iets nieuws.”

Studie en werk

Het apprenticeship programma is ideaal ingericht, legt Annabelle uit. “Als je actief meedoet en je huiswerk bijhoudt, is het programma goed te doen. O-I zorgt ervoor dat we genoeg tijd hebben voor onze huiswerk of het leren van toetsen. Als je goed oplet in de les en de lesstof zelf ook behandelt, dan kom je goed mee en hoef je in je eigen tijd niet veel te leren. Bovendien kan je tijdens de ploegen en diensten ook veel vragen stellen en meelopen, waardoor je eigenlijk alle stof al doorloopt.”

De toekomst

Annabelle kijkt vol vertrouwen naar wat de toekomst bij O-I haar zal brengen. Ze zegt: “Dankzij dit programma kan ik mijn technische vaardigheden verbeteren en ben ik verzekerd van een baan. Het is een kans die ik iedereen zou aanbevelen. Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt groeien, leren en jezelf zijn, dan is O-I de plek voor jou.”