Verhalen van onze medewerkers

Een bron van kennis: Peter van Haaren

9 mei 2023

3 minuten

header_blog_over_glas_gesproken

Wanneer Peter begint met praten, wordt iedereen in de kamer even stil. Je snapt gelijk waarom hij geknipt is voor de functie als opleidingscoach. Hij is sociaal, wijs en heeft kennis van zaken. Met 37 jaar ervaring binnen de muren van O-I Maastricht is dat ook niet gek. Alle functies, vanaf leerling operator tot aan technisch specialist, heeft hij doorlopen. Deze kennis en ervaring maken hét verschil binnen zijn functie. Wij spraken hem hierover.

Familieman en geboren sleutelaar

Wanneer je hem vraagt of hij iets over zichzelf kan vertellen, begint hij gelijk over zijn gezin. Peter is 61 jaartjes jong, heeft een zoon en een dochter en is getrouwd met de liefde van zijn leven. Als jonge jongen werkte hij veel in de horeca en in een bouwmarkt. Toen hij besloot om te gaan settelen paste de horeca en bouwmarkt  niet meer in zijn toekomstbeeld. Hij besloot een carrière switch te maken. Zijn technische achtergrond en het feit dat hij als kind al hield van sleutelen stuurden hem in de richting van de techniek.

O-I Maastricht

Via een advertentie in de krant is hij bij O-I terecht gekomen. Toen hij de plant voor de eerste keer bezocht vond hij “het een gekke tent”. Hij was onder de indruk van de machines, werkzaamheden en producten. In 1985 startte hij als leerling operator bij O-I. Sindsdien heeft hij alle functies tot technisch specialist doorlopen. Na de geboorte van zijn dochtertje wou hij echter meer regelmaat  en vroeg hij om een overplaatsing naar de tour (ploegendienst). Hier heeft hij als p.l.v. chef en  later als lijnmanager op dagdienst gewerkt tot 2018.

Opleidingscoach

Onderhand werkt hij al een tijdje als opleidingscoach. Zijn functie bestaat uit het coachen van leerlingen welke intern de opleiding tot mechanisch operator B volgen , voeren van evaluatiegesprekken, sollicitatiegesprekken en het bedenken van nieuwe concepten en doorvoeren van verbeteringen. Verder  het bijhouden en het regelen van diverse (externe) opleidingen  “ Ik ben erg tevreden over mijn werk. Ik ben begonnen in 2018 met 10 man en we zijn in 2022 met de 5e groep gestart. Ik vind het fijn dat ik zelfstandig te werk kan gaan en de vrijheid krijg om processen naar eigen wens in te vullen. De klus moet geklaard worden, maar hoe? Dat vul ik zelf in.”

image-sub-4443

“Ik vind het leuk om mijn kennis over te kunnen dragen naar de nieuwe generatie.”

Geen plug-and-play

Het werken bij O-I is iets wat hij nog niet los wil laten. Hij heeft er baanzekerheid en er is altijd wel iets nieuws te doen. Of dit nou betrekking heeft op het oplossen van storingen, inspecteren van producten, ombouwen van machines of bedenken van oplossingen. “Het is geen plug-and-play baan. Iedere dag leer je wel iets nieuws en heb je een Aha-momentje.” Ook als organisatie heeft O-I veel te bieden. De arbeidsvoorwaarden zijn prima, je krijgt correct betaald en je wordt gehoord. “Het is een vrij vlakke organisatie. De deur staat altijd open, zelfs bij de directeur.”

Betrokken collega

Ondanks zijn functie als opleidingscoach probeert Peter iedere dag wel even aanwezig te zijn op de werkvloer. Hier merkt hij het voordeel van het doorlopen van alle functies: hij begrijpt de werkzaamheden, taken, stress en is met iedereen wel eens in aanraking geweest. “Ik heb nauw contact met collega’s en sta voor ze klaar bij vragen en problemen. Ik ken alle ploegen en werk met iedereen wel prettig samen. Door mijn ervaring in alle functies, kan ik ze de juiste richting op wijzen. Ik vind het leuk om mijn kennis over te kunnen dragen naar de nieuwe generatie.” En met dit klusje is hij nog lang niet klaar.