Verhalen van onze medewerkers

Jesper Cox: engineer met een passie voor praktijk

7 mei 2024

3 minuten

Jesper Cox: engineer met een passie voor praktijk

Als gedreven graduate engineer combineert hij zijn expertise in automotive engineering met zijn enthousiasme voor dynamische en praktische werkzaamheden. Jesper’s traject bij O-I is niet alleen een verhaal over glas maken, maar ook over zelfontwikkeling en het vinden van een loopbaan die echt bij je past.

Van automotive naar glas

Jesper, 25 jaar oud, is niet iemand die het leven aan zich voorbij laat gaan. Zijn achtergrond in automotive techniek aan de HBO Fontys in Eindhoven gaf hem een solide basis, maar het was bij O-I waar hij echt zijn draai vond. “Ik ontdekte tijdens mijn afstudeerstage dat onderzoeken niets voor mij is. Ik houd van diversiteit en was op zoek naar iets hands-on.”

Zijn zoektocht naar een baan met meer diversiteit leidde hem uiteindelijk weg van de automotive sector en naar O-I. “De keuze voor O-I was eenvoudig. Ik woon dichtbij en kan hier veel leren. Bovendien biedt deze baan me de kans om met mijn handen te werken, niet alleen maar rapporten te lezen of verslagen te typen.”

 

Graduate engineer trainee

Bij O-I heeft Jesper de kans gekregen om een uitgebreid trainingsprogramma te volgen, waarbij hij niet alleen leert over de fijne kneepjes van het glasmaken, maar ook over de wereldwijde bedrijfsvoering. “In de eerste maanden heb ik veel geleerd over het productieproces en materialen en mensen ontmoet uit fabrieken over de hele wereld.” Zijn training bracht hem naar fabrieken in Engeland, Italië, Zuid-Frankrijk, en binnenkort Tsjechië en Polen. “Elke locatie heeft zijn eigen unieke processen en technieken. Deze ervaring geeft me een breed begrip van onze werkzaamheden en helpt me bij het oplossen van complexe problemen.”

 

Groeien bij O-I

Na zijn opleiding bij O-I kijkt Jesper uit naar de mogelijkheden om door te groeien binnen het bedrijf. “Als ik dit programma afrond, verwacht ik uiteindelijk door te groeien tot line leader. Een positie waarbij ik verantwoordelijk ben voor een deel van de productie. Het mooie is dat hier bij O-I mensen vanuit verschillende rollen kunnen doorgroeien.” Jesper waardeert de goede arbeidsvoorwaarden en de steun die hij krijgt: “Bij O-I wordt er veel vertrouwen in je gesteld, en dat is echt fijn. Als je een idee hebt, wordt er naar je geluisterd. Jouw mening doet ertoe.”

Jesper Cox: engineer met een passie voor praktijk

“Bij O-I wordt er veel vertrouwen in je gesteld, en dat is echt fijn. Als je een idee hebt, wordt er naar je geluisterd. Jouw mening doet ertoe.”

Waarom O-I?

Voor Jesper was de keuze voor O-I een bewuste stap naar een carrière waar hij voldoening uit kan halen. “De diversiteit in het werk en niet de hele dag achter een pc zitten, spreekt mij enorm aan. Plus, ik kan hier met mijn handen werken aan iets tastbaars.” Hij benadrukt ook hoe O-I als werkgever bijdraagt aan duurzaamheid, niet alleen in producten maar ook in hun werkwijze.

 

Boodschap voor toekomstige collega’s

Voor jongeren die op zoek zijn naar een veelzijdige en praktische carrière in de techniek, heeft Jesper een duidelijke boodschap: “Bij O-I krijg je de kans om te leren, te groeien en een bijdrage te leveren aan het bedrijf. Als je jong bent en nog niet precies weet wat je wilt, maar je hebt een technische achtergrond, dan is O-I zeker het overwegen waard.”

Dus ben jij technisch onderlegd en zoek je een dynamische en praktische loopbaan? Misschien vind je dan ook je roeping bij O-I, net als Jesper.