Verhalen van onze medewerkers

Van uitzendkracht tot shiftleader: Daan Derksen

2 maart 2023

3 minuten

header_blog_over_glas_gesproken

Als je iemand zoekt die ambitieus, hardwerkend en een teamplayer is, dan is het wel Daan Derksen. Begonnen als uitzendkracht productie bij de glasfabriek in Leerdam en in 7 jaar tijd uitgegroeid tot shiftleader. Wij spraken hem over zijn groeipad, functie en toekomstperspectief.  

Carrièrejager

Als je denkt aan carrièrejagers, dan denk je aan Daan. Hij komt helemaal voorbereid en met bakken vol energie de kamer binnen lopen. Nog voordat je hem een vraag stelt, begint hij al met praten. De trots van het werken voor O-I spat ervan af. Hij legt de lat voor zichzelf hoog, heeft een grote intrinsieke motivatie om te leren en houdt er niet van om stil te zitten. Dat blijkt ook uit zijn groeipad. Van uitzendkracht naar junior operator, operator cold-end en daarna de hot-end. Toen hij de mogelijkheid kreeg om verder te studeren zei hij dan ook geen nee. Vandaag de dag is hij bezig met een afstudeerscriptie aan het HBO.

Eindeloze mogelijkheden

De groei- en ontwikkelmogelijkheden binnen O-I maken voor hem het verschil. “Ik ben in 7 jaar tijd opgeklommen van de allerlaagste functie tot de hoogste.” Wat Daan drijft is zijn ambitie om het steeds beter te doen, meer te doen en bij te dragen aan een positieve verandering. Of dat nou op de werkvloer is of binnen het bedrijf. Als hij zijn ambities niet kwijt kon in Leerdam, dan was hij allang gestopt. “O-I is een topwerkgever. De uitdaging is er, de ontwikkelmogelijkheden ook. Alles kan hier. Het wordt gezien en gewaardeerd. En als je niet verder wilt leren, is dat ook prima.”

 

image-sub-4443

“Er is tijd genoeg voor grapjes. Er wordt veel gedold onderling, als er maar respect is. Het werk moet leuk blijven, maar als er wat is dan staan de neuzen dezelfde kant op en is iedereen er.”

Werkplezier

En niet alleen ontwikkelmogelijkheden prikkelen hem. Ook werkplezier is een belangrijk speerpunt voor hem. “Met plezier naar je werk gaan, verhoogt de productiviteit, de kwaliteit van het werk en er is minder uitval door ziekte.” Hoe hij dit als shiftleader probeert te faciliteren? Hij voert gesprekken, is betrokken bij het team en is makkelijk benaderbaar. “Wat ik miste als operator zet ik nu in als shiftleader.”

Hechte banden

Dat zijn aanpak nu al vruchten afwerpt, blijkt uit het team. Het is een hecht clubje die elkaar door en door vertrouwd. “Er is tijd genoeg voor grapjes. Er wordt veel gedold onderling, als er maar respect is. Het werk moet leuk blijven, maar als er wat is dan staan de neuzen dezelfde kant op en is iedereen er.” Wat Daan het belangrijkste vindt is de menselijke maat. “Iedereen is gelijk. We doen het samen. Iedereen moet eerlijk, direct en open naar elkaar toe zijn. Je moet wel mee willen. We werken met machines, maar zijn geen machines. Je moet zoeken naar de menselijke maat.“

Toekomst ambities

Doelstellingen voor de toekomst heeft Daan al. Een master bedrijfskunde volgen, vertelt hij zelfverzekerd. Wat betreft zijn carrière, daar heeft hij nog geen functie voor ogen. Wat hem interessant lijkt is de strategische kant van het werk. Hij heeft een visie en als hij deze in de praktijk kan implementeren, dan is hij tevreden. Maar daarvoor moet hij zichzelf nog verder ontwikkelen. Gelukkig kan dat bij O-I. “Ik wil naar de top. The sky is the limit! Als je maar wilt.”