Blog

Verbondenheid en rivaliteit: het Europese voetbaltoernooi

Een blik door de ogen van Sandy van Schijndel

30 augustus 2023

4 minuten

header_blog_over_glas_gesproken
Het Europese voetbaltoernooi van O-I: een jaarlijks evenement dat voetbalteams uit verschillende Europese landen samenbrengt. Het biedt niet alleen een competitieve ambiance, maar ook een kans om banden te versterken en nieuwe verbindingen te leggen. Sandy van Schijndel, deelnemer aan het recente tweedaagse toernooi, deelt haar ervaringen.

Samenkomst en saamhorigheid

Op 30 juni kwamen 11 O-I voetbalteams uit verschillende Europese landen samen in Rotterdam voor het langverwachte voetbaltoernooi. Sandy vertelt over de aankomst van de teams in het hotel, waar 300 deelnemers werden verwelkomd met een oranje rugzakje met daarin een programmafolder, een OI-drinkfles en typisch Nederlandse stroopwafels. “Het was leuk om de verschillende teams bij elkaar te zien komen. het creëerde meteen een gevoel van saamhorigheid.”

 

Teambuilding en voorbereiding

Sandy benadrukt de waarde van informele activiteiten in het opbouwen van de teamgeest. Na de formele start kreeg elk team een stadstoer met een gids. Hierna kon je op eigen gemak Rotterdam gaan verkennen en wat eten. De Nederlandse mannen- en vrouwenteams gingen samen uit eten, waarbij nieuwe en oude teamleden de kans kregen om elkaar beter te leren kennen.” Het was erg leuk om buiten het veld tijd door te brengen en op een andere manier verbinding te leggen met collega’s.”

 

Het toernooi

De toernooi dag begon met een gezamenlijke busrit naar het wedstrijdcomplex. Om half 10 begonnen de wedstrijden, die zowel in de ochtend als in de middag plaatsvonden. De herenteams van Nederland bereikten de halve finales, waar ze het tegen elkaar opnamen. Team Leerdam/Schiedam eindigde als derde, terwijl Maastricht als vierde eindigde. Het Duitse team trok aan het langste eind en behaalde de eerste plaats. “Het was fantastisch om te zien hoezeer de teams zich inspanden om te winnen. Het was heel gezellig, maar er heerste zeker een gezonde dosis rivaliteit.”

 

Samenwerking

Het damesteam bestaande uit spelers uit Schiedam, Leerdam en Maastricht, had een uitdagende wedstrijd in de kwartfinale tegen een Frans team. Sandy benadrukt het belang van de diversiteit en ervaring binnen het team, met zowel nieuwelingen als ervaren spelers, om tot een geheel te komen. “De variatie in achtergronden en leeftijden zorgde voor een dynamische groep die goed kon samenwerken. Van jong tot oud, iedereen deed mee en kon goed met elkaar overweg.”

Verbondenheid en rivaliteit: het Europese voetbaltoernooi

Gezelligheid en competitie

Terug in het hotel, heerste een levendige sfeer en enthousiasme voor de avond. Er werd een award ceremonie gehouden in Villa Thalia. Hier werden prijzen uitgereikt en de winnende teams werden beloond met trofeeën en medailles. Een buffet, muziek door een DJ en een Rotterdamse trommelband voegden een feestelijke touch toe aan de avond. “De feestavond was een geweldige afsluiting van de dag. Het was een perfecte mix van viering en ontspanning. Het dak ging eraf.”

 

Een verrijkende ervaring

“Het toernooi heeft echt een brug geslagen tussen collega’s. Het creëert een veel informelere sfeer en maakt iedereen toegankelijker. Je leert elkaar op een andere manier kennen. Zelfs collega’s van je eigen plant. Je begint de dag met ‘u’ en eindigt hem met ‘je’. En ook daarna merk je dat het contact is verandert. Je bent meer benaderbaar.”

 

Vooruitzichten

Met een glimlach denkt Sandy aan de volgende editie van het toernooi, die in Duitsland zal plaatsvinden. Ze hoopt er volgend jaar weer bij te zijn. “Ik kijk er al naar uit om volgend jaar weer deel te nemen, als ik fit genoeg ben dan,” zegt ze grappend.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen O-I? Volg ons: