Blog

Ontwikkelen en groeien

10 april 2023

4 minuten

header_blog_over_glas_gesproken
O-I staat voor innovatie, ontwikkeling en groei. En daarin sta jij centraal. Jouw carrière is voor ons ontzettend belangrijk. Daarom bieden wij jou de mogelijkheid om deel uit te maken van een bedrijf dat investeert in jou. Of je nou 22 jaar oud bent of 50, met of zonder startkwalificatie. De ontwikkel- en groeimogelijkheden bij O-I zijn ongekend.

Mogelijkheden

Bij O-I Netherlands is er altijd de mogelijkheid om te leren. Of het nou een interne opleiding, externe opleiding, VAPRO B, C of het apprentices programma is. De opleidingsmogelijkheden binnen O-I zijn erg breed. Zo stellen we MBO opleidingen zoals de mechanisch operator B of C opleiding, HBO opleidingen en BBL opleidingen ter beschikking. Waar mensen zowel met als zonder relevante (voor)opleiding gebruik van kunnen maken.

De opleidingen

De MBO mechanisch operator B of C kan door iedereen gevolgd worden. Hiervoor werken we samen met de opleider Technicom. Elke donderdag komt een van hun medewerkers op locatie om studenten te begeleiden.

Aangezien niet iedereen al een relevante (voor)opleiding heeft en we mensen wel een kans willen geven, kunnen ze ook instromen via het BBL of ons apprentices programma. Via het BBL werken de studenten volledig mee en studeren ze in hun eigen tijd. Wanneer ze de opleiding positief hebben afgerond, krijgen ze een vast contract van ons. Bij het apprentices programma werk en leer je tegelijkertijd totdat je jezelf volwaardig operator kan noemen.

Instroomeisen

Enige jaren geleden is de instroomeis bij O-I (voor operator en een vast contract) naar web niveau 3 techniek gegaan. Hierdoor kregen mensen die geen opleiding hebben, maar wel bij O-I werken de mogelijkheid om alsnog een opleiding te kunnen volgen.

We zien ook veel mensen die al een web 3 opleiding hebben, maar graag willen door ontwikkelen en alsnog de operator C opleiding gaan doen. Dit wordt natuurlijk van harte gestimuleerd. Ook het volgen van een MBO of HBO studie buiten de operator opleiding is mogelijk, maar doen we in kleine aantallen. We maken dan individuele afspraken met de medewerkers en de opleider.

Kansen

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en groeien. En als ze een studie willen volgen dan stimuleren we dit van harte. Bij O-I bieden we ze alle kansen, maar we verwachten dan ook een stuk eigen verantwoordelijkheid. Dat je zelf aangeeft wat je wilt en waar je naartoe wilt groeien. Wij bieden de kansen, je moet ze alleen zelf willen pakken.

Ben jij op zoek naar mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en te groeien binnen je functie? Laat het ons weten. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.