Blog

O-I Leerdam schittert met de Sustainability Award

9 december 2022

3 minuten

Sustainability Award 2022

Bij O-I geloven we dat acties luider spreken dan woorden. Onze recente overwinning van de Sustainability Award 2022 is daar een stralend voorbeeld van. Deze erkenning weerspiegelt onze toewijding aan duurzaamheid in al onze bedrijfsprocessen en producten. We zijn trots, maar nog lang niet klaar. Elke dag zetten we nieuwe stappen en bewijzen we dat duurzaamheid en succes hand in hand gaan.

Ons pad naar duurzaamheid

Ons pad begon met een duidelijke visie: duurzaamheid integreren in elk aspect van onze bedrijfsvoering. Van het verhogen van het gebruik van glasscherven tot het verminderen van energieverbruik, duurzaamheid is het hart van alles wat we doen. Het is geen bijzaak, maar een integraal onderdeel van onze dagelijkse praktijk. Elke stap die we zetten in duurzaamheid, is een stap naar een betere wereld.

 

Innovatie

Onze inspanningen richten zich op tal van gebieden: van het optimaliseren van temperaturen in onze processen tot het efficiënter opwekken van perslucht in compressoren en motoren. Bovendien werken we aan het introduceren van nieuwe elektrische ovens, een revolutionaire stap in energie-efficiëntie.

 

Wereldwijde inspanning

Met 67 fabrieken verspreid over de hele wereld, omarmt O-I innovatie op internationale schaal. Onze benadering van duurzaamheid is wereldwijd consistent, maar lokaal aangepast. Elke locatie heeft zijn eigen uitdagingen, maar onze toewijding aan duurzaamheid verenigt ons.

 

Continue verbetering

Bij O-I staan we nooit stil. Elke dag zoeken we naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen. Deze toewijding leidde tot significante verbeteringen in onze productieprocessen en een vermindering van onze CO2-voetafdruk.

 

De cijfers spreken voor zich

De Sustainability Award 2022, waaraan alle 67 O-I locaties wereldwijd deelnamen, was een toetssteen voor onze duurzaamheidsprestaties. We zijn trots tweede te zijn geworden binnen O-I global, gebaseerd op criteria zoals CO2-uitstoot, energiegebruik en glasscherven gebruik. Deze erkenning motiveert ons om nog meer te doen.

 

Kijken naar de toekomst

Onze ambitie stopt niet bij deze award. We kijken al uit naar de volgende stappen: het inzetten van zuurstof gestookte ovens en bijna volledig elektrische ovens. Deze innovaties zullen ons helpen nog duurzamer te worden. We zijn vastbesloten om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

 

Samen bouwen aan een duurzamere wereld?

Bij O-I krijg je de kans om bij te dragen aan iets groots. Word onderdeel van een team dat voortdurend streeft naar verbetering en innovatie. Jouw ideeën en acties kunnen ons helpen nog groenere hoogten te bereiken.

Onze reis naar duurzaamheid is zowel een uitdaging als een kans. Sluit je aan bij O-I en help ons de wereld te veranderen, één glasproduct tegelijk.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen O-I? Volg ons: