Blog

“Glasleeft Leerdam: Een Glansrijk Weekend van Glas en Trots”

14 september 2023

3 minuten

Circulariteit en duurzaamheid: Glas als verpakkingsmateriaal

Afgelopen weekend stond Leerdam in de schijnwerpers, en terecht! Het ‘Glasleeft’ evenement bracht duizenden mensen naar de stad, waar het centrum bruiste van de activiteiten rondom glas. Ook O-I Leerdam was van de partij, en we kunnen met trots zeggen dat het een onvergetelijk weekend was.

Aangezien dit ons eerste jaar was dat we deelnamen aan het evenement, wisten we niet precies wat te verwachten. Gelukkig was er geen gebrek aan belangstelling! In maart begonnen de eerste gesprekken tussen Glasleeft, O-I, en Leerdam Crystal Glass. Na veel voorbereidend werk en overleg stelden we samen met Annechien Tichelaar van LCG een programma op voor de “Glasfabriek.”

Drukte van belang

Het publiek bestond voornamelijk uit nieuwsgierige mensen die geïnteresseerd waren in het werk van O-I. Ze waren verbaasd te horen dat O-I dagelijks ongeveer 3,5 miljoen flesjes produceert en dat O-I tussen de 70 en 75% gerecycled glas gebruikt. Het merendeel van de bezoekers was 50+ en afkomstig uit verschillende delen van Nederland. Velen van hen deelden een passie voor glas. Voor lokale Leerdammers bood het evenement een zeldzame kans om een blik achter de schermen van de Glasfabriek te werpen, hoewel een fabrieksrondleiding vanwege veiligheidsredenen niet mogelijk was.

Het waren twee lange, drukke, en warme dagen, maar we hebben ze met plezier en trots georganiseerd. Dank aan iedereen voor de hulp en de kans om dit te mogen organiseren! Het ‘Glasleeft’ evenement was een viering van glas en trots die we niet snel zullen vergeten.

Beeld_1
Beeld_2
Beeld_3