Blog

Een officieel erkend diploma en een baan bij O-I Netherlands? Ontdek het Apprentices programma!

13 april 2023

4 minuten

header_blog_over_glas_gesproken

Denk je aan kansen, dan denk je aan O-I Netherlands. Naast opleidingsbudgetten of traineeships bieden wij veel meer. Ook interne opleidingstrajecten, oftewel apprentices, worden niet overgeslagen. Of je nou een diploma hebt of niet, bij O-I staat de deur open voor jou. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan gauw verder.

Apprenticeships

Het apprentices programma is een intern opleidingstraject dat elk jaar in september start. Weer een nieuwe groep mannen en vrouwen die bij ons komen werken en leren. We starten het traject met een groep van ergens tussen de 7 en 10 deelnemers. Zij volgen de opleiding mechanisch operator B bij ons. Dit is een MBO-3 diploma, die officieel erkend wordt en een waardevolle toevoeging voor je CV is.

 

Werken en leren

Het hele traject is zo opgebouwd dat de studenten die hieraan deelnemen niet alleen in de schoolbanken hoeven te zitten. Het is een combinatie van het leren van de theorie en het toepassen daarvan in de praktijk om ervaring op te doen. Zo lopen ze stage op verschillende afdelingen en rouleren daarin regelmatig, zodat ze de gehele fabriek leren kennen en over de achtergrondinformatie van de verschillende afdelingen beschikken. 80% van de tijd ben je bezig in de praktijk en maar 20% met de theorie. Al doende leer je alles over het vak.

Enthousiast over ons Apprenticeship programma?

Ons Apprenticeship programma biedt jou de kans om te leren van ervaren vakmensen in een dynamische werkomgeving, terwijl je tegelijkertijd een erkende MBO-3 opleiding volg. Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag als apprentice bij O-I in Maastricht of Leerdam? Meld je dan nu aan! 

Ja! ik wil mij direct aanmelden

Het verloop

De studenten krijgen 1 á 2 ochtenden per week les en maken ondertussen kennis met het bedrijf en alle facetten van het vak. Ook komt er regelmatig een “gastspreker” uit de fabriek vertellen over de praktijk of de specifieke elementen die vereist zijn om flessen te maken. Als Operator leer je de machines kennen, kleine storingen verhelpen en de verantwoordelijkheid te nemen over jouw eigen gedeelte van het proces. Het eerste jaar is vooral in dagdienst. Aan het einde van dat jaar mag je mee draaien in de toeren en ga je de 5 ploegendienst. Gedurende deze periode focus je je op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden om succesvol aan het werk te kunnen als operator.

 

Voorwaarden

De opleiding wordt volledig betaald door O-I. Daarnaast krijg je een laptop in bruikleen om je studie te kunnen volgen. Het traject duurt twee jaar. Gedurende deze periode krijg je ook een vergoeding. Na het behalen van je studie heb je een officieel erkend diploma MBO-3 Mechanisch Operator B en bij een goede beoordeling in de praktijk heb je een vaste baan met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.