Blog

Een inspirerende Open Dag

10 juli 2023

3 minuten

Terugkijkend op een inspirerende Open Dag

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen sinds de open dag bij onze glasfabriek in Leerdam. Een evenement dat niet alleen bedoeld was om onze waardering te tonen voor onze geweldige medewerkers, maar ook om hun families, vrienden en kinderen een kijkje te geven in de dagelijkse werkzaamheden binnen onze fabriek. Nu is het tijd om terug te kijken op deze bijzondere dag vol inspiratie en ontdekkingen.

Een warm welkom

Tijdens de open dag, op 17 juni, hebben we onze deuren geopend om iedereen te verwelkomen in onze glasfabriek. We wilden laten zien dat O-I niet alleen een werkplek is, maar ook een plek waar onze medewerkers zich thuis voelen. En wat waren we blij om te zien dat zoveel mensen gehoor hadden gegeven aan onze uitnodiging. Het was een dag waarin we onze trots en verbondenheid met elkaar en onze 500 bezoekers hebben gevierd.

 

Ontdek het productieproces

Een van de hoogtepunten van de open dag was de mogelijkheid om de complexe processen van glasproductie van dichtbij te bewonderen. Met een treintje werden de bezoekers meegenomen op een reis door de procesgang. Van de binnenkomst van grondstoffen tot het mengen en het transport naar de ovens, elke stap werd inzichtelijk gemaakt. Het was een leerzame ervaring waarbij bezoekers konden zien hoe onze hoogwaardige glasproducten tot stand komen.

 

Veiligheid staat voorop

Voordat de bezoekers de fabriek binnengingen, werd veiligheid als prioriteit gesteld. Iedereen werd voorzien van de voorgeschreven Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s), waaronder schoenen, High-Vis jassen, brillen, bump caps en gehoorbescherming. Deze maatregelen zorgden ervoor dat iedereen veilig en beschermd kon genieten van de open dag.

 

Verbinding en kennisdeling

Maar de open dag draaide niet alleen om technologie en processen. Het draaide vooral om mensen. Onze medewerkers stonden klaar om bezoekers te ontmoeten, vragen te beantwoorden en hun persoonlijke verhalen te delen. Ze deelden hun kennis, ervaringen en passie voor het vak. Het was indrukwekkend om te zien hoe toegewijd en betrokken onze medewerkers zijn bij hun werk. Ze namen de tijd om vragen te beantwoorden en hun verhalen te delen, waardoor de bezoekers een dieper inzicht kregen in het werk bij O-I.

een inspirerende Open Dag

Samenwerking en veiligheid

Naast de rondleiding door het productieproces waren er ook demo stands van verschillende afdelingen en partners. Bezoekers konden kennis maken met de wereld van elektrotechniek, mechanisch onderhoud, opleidingen, vormonderhoud en veiligheid. Bij de stand van brandpreventie Ansul leerden ze over de maatregelen die worden genomen om de veiligheid in de fabriek te waarborgen. Daarnaast werden ze geïnformeerd over de logistieke diensten van onze partner Hartog & Bikker. Deze demo stands en presentaties benadrukten het belang van samenwerking en veiligheid in onze werkomgeving.

 

Culinaire verwennerij

Tijdens de open dag was er ook ruimte voor ontspanning en culinaire verwennerij. Bezoekers werden getrakteerd op heerlijke saté, poffertjes en verfrissende drankjes. Het was een moment om even bij te komen, te genieten van het eten en te socializen met medebezoekers. Als kers op de taart ontvingen alle bezoekers een goody bag als bedankje voor hun aanwezigheid.

 

De O-I familie

Voor veel van onze medewerkers was de open dag een kans om hun families, vrienden en kinderen trots rond te leiden en te laten zien waar ze elke dag werken. Het was geweldig om te zien hoe de glimlach op hun gezichten groeide terwijl ze hun geliefden introduceerden aan hun collega’s en hen meenamen op een reis door de wereld van O-I. Dit evenement heeft niet alleen onze medewerkers geëerd, maar ook de families en vrienden die een belangrijk deel uitmaken van onze O-I familie.

 

Dankbaarheid en trots

Nu we terugkijken op de open dag, zijn we vervuld van dankbaarheid en trots. Dankbaarheid voor onze fantastische medewerkers, wier inzet en hard werk de ruggengraat vormen van onze organisatie. Trots op wat we produceren, maar vooral op de mensen die dit mogelijk maken. De open dag heeft ons opnieuw doen realiseren dat onze medewerkers niet alleen een essentieel onderdeel zijn van ons succes, maar dat hun families, vrienden en kinderen ook bijdragen aan onze werkomgeving.

We willen iedereen bedanken die aanwezig was tijdens onze open dag. Jullie aanwezigheid en enthousiasme hebben deze dag tot een onvergetelijk evenement gemaakt. Samen hebben we de inzet van onze medewerkers gevierd. Maar bovenal hebben we inspiratie opgedaan om verder te gaan met het creëren van hoogwaardig glas en het bouwen aan een hechte O-I-familie.

Heb jij nog vragen naar aanleiding van de open dag? Vul dan het contact formulier in.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen O-I? Volg ons: