Blog

Een blik op de nieuwe oven in Maastricht

22 mei 2023

3 minuten

Nieuwe oven O-I Maastricht

We zijn klaar met de bouw van onze nieuwe glasoven in Maastricht. Een mijlpaal die niet alleen onze toewijding aan duurzaamheid onderstreept, maar ook onze inzet voor innovatie en onze mensen benadrukt. De nieuwe oven vormt het hart van onze operaties en is een mooi voorbeeld van de technologische vooruitgang die wij nastreven.

Duurzaam en efficiënt

De nieuwe oven is meer dan een constructie van staal en vuurvast materiaal. Het is een weerspiegeling van onze duurzaamheidsinitiatieven. Tijdens de bouw hebben we ons gericht op het minimaliseren van de milieu-impact en het optimaliseren van de energiegebruik. De oven is uitgerust met nieuwe besturingssystemen en een aangepaste gasstraat die voldoet aan de huidige milieunormen.

 

Investeren in mensen

De bouw van de nieuwe oven was ook een periode van intense samenwerking en professionalisering voor ons team. We hebben aanzienlijke investeringen gedaan in het trainen van onze medewerkers, zodat zij vaardigheden kunnen ontwikkelen die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst van belang zijn in de industrie. Veiligheidstrainingen en technische opleidingen waren kernonderdelen van het project, waarbij iedereen van de plant betrokken was bij het proces.

 

De timelapse

Natuurlijk konden we dit moment niet aan ons voorbij laten gaan. Daarom hebben we een timelapse-video gemaakt die de bouw van onze oven laat zien. Van de afbraak van de oude constructie tot de realisatie van de nieuwe, deze video toont de enorme inspanningen en het detail van het werk dat is verricht. Je bekijkt hem hier.

Klaar voor de toekomst

Met de nieuwe oven versterken we niet alleen onze positie op de markt, maar maken we ook een sprong vooruit in het verkleinen van onze voetafdruk. Het project in Maastricht is een duidelijk voorbeeld van hoe technologische vooruitgang en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

 

Make what matters

Door continu te investeren in technologie, mensen en onze processen, bouwen we aan een toekomst waarin glasverpakkingen een grote rol spelen in een duurzamere wereld. Met ‘Make what matters’ als ons motto blijven we ons inzetten voor het maken van producten die ertoe doen, op een manier die ertoe doet.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen O-I? Volg ons: