Blog

De Familiedag bij O-I Maastricht

10 oktober 2023

3 minuten

De Familiedag bij O-I Maastricht

Op 30 september was het een dag die we bij OI Maastricht niet snel zullen vergeten. Met meer dan 350 aanwezigen, inclusief familie en vrienden, was de familiedag die we vierden op de plant onvergetelijk. Samen met Sven Molenaar, Plant Manager, nemen we een kijkje achter de schermen.

Veiligheid en enthousiasme

De dag begon met een vlotte ontvangst en de uitgifte van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Als vrijwillig chef PBM had Sven het genoegen om veel mensen te spreken, zowel voor als na de rondleiding. De feedback die hij kreeg was uiterst positief. Mensen waren onder de indruk van de passie waarmee collega’s de rondleidingen verzorgden. Sven merkte op: “Het is fantastisch om te zien dat we niet alleen onze eigen collega’s, maar ook onze familie en vrienden hebben weten te enthousiasmeren voor ons werk.”

 

Vol bewondering

“Veel mensen kwamen vol bewondering terug van de toer. Niet alleen vol bewondering over het proces, maar zeer zeker ook voor de mensen die dit proces en deze fabriek in de lucht houden.” Het is duidelijk dat de toewijding en het vakmanschap van de collega’s in Maastricht indruk maken, niet alleen op bezoekers, maar ook op henzelf. Sven voegde met een glimlach toe: “Wat ook niet onopgemerkt bleef, was de positieve feedback van onze eigen medewerkers over het gebruik van bump-caps. Het lijkt erop dat we er genoeg van hebben, wat zeker goed nieuws is!”

 

Teamwork en dankbaarheid

De familiedag was niet mogelijk zonder de hulp en inzet van de organisatie en de collega’s, benadrukt Sven. Hij deelt: “Laten we niet vergeten om dankbaarheid te tonen aan degenen die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Ten eerste, een welgemeend bedankje aan de organisatie en de vrijwilligers die ’s ochtends vroeg begonnen, ongeacht de kou en mist. Gelukkig eindigde de dag met prachtig weer. Jullie hebben samen iets buitengewoons tot stand gebracht, en jullie teamwork heeft onze plant in Maastricht in het beste daglicht geplaatst.” Op momenten zoals deze voelt Sven zich nog trotser om deel uit te maken van dit team.

 

Waardering voor schoonmaakinspanningen

Sven wil ook zijn waardering uitspreken voor de mensen buiten de organisatie en de vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen om de fabriek er op zijn best uit te laten zien. “Ik heb velen van jullie zien poetsen, bezemen, dweilen, stoffen en opruimen om onze werkplek te presenteren aan onze familie en vrienden. Bijzonder om te zien hoe iedereen zich tot het uiterste heeft ingespannen.”

In de komende weken staan er tal van bezoeken en audits op de planning. Sven ziet dit als een uitgelezen kans om deze standaard van netheid te handhaven en deze schoonmaakactiviteiten niet alleen voor anderen, maar ook voor henzelf te doen. “We brengen hier immers een groot deel van onze werkweek door,” voegt hij toe.

Een bron van inspiratie

Al met al was de familiedag een buitengewoon positieve ervaring, en Sven is trots op het team in Maastricht. Het heeft zijn energie en motivatie weer aangewakkerd om de uitdagingen die dit jaar nog voor hen liggen aan te gaan. “We hebben nog veel werk te verzetten,” zegt Sven, “maar met de kracht van ons team is geen doel onbereikbaar.”

De familiedag bij O-I Maastricht was niet alleen een dag van verbondenheid, maar ook een dag die de passie en toewijding van het team tot uiting bracht, en dat is iets om trots op te zijn.